БУЛАВТО разполага с мрежа от оторизирани серизи в България, разположени на цялата територия на страната – Варна, Бургас, София, Шумен, Търговище и Стара Загора.

Дейности на сервиза:
БУЛАВТО предлага следпродажбен сервиз на цялата гама превозни средства от предлаганите марки, което включва гаранционен и извънгаранционен сервиз, продажба и доставка на оригинални резервни части, диагностика с високотехнологична диагностична апаратура, тенекеджийски и бояджийски ремонти, стенд за регулиране на ходова част, годишни технически прегледи.

В сервизните центрове на БУЛАВТО се извършва и монтаж на специализирани надстройки и хидравлични системи. БУЛАВТО е официален вносител на продукцията на една от водещите Европейски компании за производство на хидравлични цилиндри BINOTTO.

В сервизните бази на БУЛАВТО се монтират самосвални надстройки, бордови надстройки, надстройки тип фургон, падащи бордове, кранови устройства, хидравлични системи на влекачи за работа със самосвални полуремаркета.
Една от основните дейности е оборудване на пътнически автобуси като се предлагат няколко нива на оборудване, като най-луксозният вариант е с ергономични седалки (кожа и текстил), озвучаване и регулиране на климатичната система над всяка седалка, DVD плеър, LCD панел.

Всички ремонти се извършват по предписанията и според инструкциите на производителя. Новозакупените превозни средства се обслужват по програма, предоставена от производителя, съобразно начина на експлоатация и пробега. Всички сервизни центрове са оторизирани да извършват гаранционни ремонти.

Стендът за регулиране геометрия на ходова част е от последно поколение и обхваща всички типове превозни средства.

Пунктът за годишни технически прегледи е лицензиран за всички видове превозни средства и е оборудван по всички изисквания и нормативи на ДАИ.

Всички сервизни центрове на БУЛАВТО са оборудвани с висококачествена апаратура и инструменти.

Сервизни специалисти:
В сервизните центрове на БУЛАВТО работи квалифициран и обучен екип от механици и диагностици. Всички служители от сервизната мрежа преминават курсове на обучение организирани от IVECO в България и в Продукт Академията на IVECO в Италия.

БУЛАВТО разполага с цялата сервизна информация и ръководства за ремонт за гамата на предлаганите марки, която се актуализира всеки месец. Всеки сервизен център на IVECO разполага с последно поколение високотехнологична диагностична апаратура с безжична връзка с камиона. Предлга се услугата Телесървиз, което е диагностика или програмиране в реално време от IVECO чрез интернет връзка.

Специализирани сервизни услуги:
Във всеки сервизен център на БУЛАВТО клиентите могат да получат компетентна консултация и указания за експлоатация и поддръжка на превозното средство.
Услугата Assistance Non-Stop предлага сервизно обслужване 24 часа за всички клиенти на IVECO на територията на цяла Европа.

БУЛАВТО разполага с оборудвани мобилни сервизи, които могат да се отзоват на място при подаден сигнал за аварирал камион IVECO.

Услугата Windelivery означава бърза доставка на резервна част, която не е налична в склада на IVECO, като съответната част се изтегля от поточната линия и се изпраща с DHL на съответния оторизиран сервиз, който е направил поръчката.

Сервиз на тежкокатастрофирали камиони, автобуси и ремаркета (виж повече)
Ремонтът на тежкокатастрофирали камиони и ремаркета се извършва много бързо и качествено, като базата разполага със стенд на шведската фирма JOSAM, както и индукционни нагреватели за изправяне на стоманени и алуминиеви шасита и надстройки. Извършва се и корекция и настройка на осите на камиони, автобуси и полуремаркета. Базата е оборудвана също така и с камера с дължина 16 м за боядисване и сушене на цели камиони, автобуси и полуремаркета.