Кухня на три колела – хит на изложението Tourist Auto Show във Варна

08/05/2018

Изключително богато разнообразие от модели и марки предлага изложението Tourist Auto Show, което посреща посетители на паркинга на „Метро“ до 29 април между 10.00 и 18.00 часа. Експозицията от над 70 модела на 12 марки представя не само леки автомобили, а и автобуси, лодки, мотори, ванове и кемпери.

74895.w468

Сред возилата, които приковават погледа още с първата обиколка, е компактният Piaggio ape. Това малко бижу на три колела крие огромно богатство и възможности зад привидно малкия си размер. Моделът е чудесен вариант за предлагане на улична храна чрез кухнята в задната му част.

Появява се на пазара през 1948 като вариант за лесна мобилност за населението след войната. На практика е наследник на двуколесния Веспа, но служи и за товар. През 2018-та моделът навършва 70 години. Запазва винтидж излъчването си и в същото време отговаря на всички евростандарти за вредни емисии.

Експонатът на изложението е вариант за мобилен търговски обект. Снабден е с 400-литрова хладилна витрина, която е абсолютно независима. Разполага с топла и студена вода, както и кухненско оборудване.

Возилото е изключително популярно за улична търговия в Европа. В зависимост от желанието на клиента може да бъде пригодено за продажба на сладолед, сандвичи, паста и други. Подвижната търговия е в ДНК-то на Piaggio, споделят от представителството на марката. Възможностите за аутфит и оборудване на модела са неограничени. Привлекателен е с ниската си базова цена от 14 хил. лева. Разполага с едноцилиндров дизелов двигател, който е 400 кубика. Разходът му на гориво е 4 на сто. Полезният товар, който може да носи, е около 700 килограма.

74899.w468

Вниманието на изложението привличат и кемперите Laika. Те се предлагат както за покупка, така и за наемане. Търговците споделят, че интересът към този вариант за пътуване и прекарване на почивката става все по-голям. Голяма част от потребителите обаче предпочитат първо да наемат кемпера, за да оценят позитивите и негативите. Това удоволствие през летните месеци струва около 130 евро на ден. Цената на един от експонатите на изложението пък е около 60 хил. лева.

74898.w468

Предлага място за сън на 6 души. Разполага с кухня, санитарен възел и климатик. Има добра изолация, което го прави подходящ вариант и за студените месеци. Превозното средство може да бъде независимо по отношение на електричество и вода. Към него са монтирани соларни панели.

74900.w468

Изложението Tourist Auto Show се стреми да предложи всякакви възможности за туристическия бранш. Чудесна опция за транспорта на пътници представя моделът Iveco Daily. Това е автобус с 19 места. Използва се основно за екскурзии и е много удобен за трансфер на туристи. Впечатлява с луксозния си салон, снабден с изключително комфортни седалки, масички, вътрешни багажници, плазма, климатици, лед осветление и притъмнени стъкла.

74901.w468

Допълнително удобство е USB порт за зареждане на мобилни и смарт устройства.

Моделът е уникален с изключително голямото си багажно отделение, по което проектанти работят две години, за да може да отговори на нуждите на пътуващите. В обновения вариант багажникът е 2.5 кубика, което е значително повече спрямо досегашния под 1 кубик. Отделението е разпределено в три нива, според големината и тежестта на багажа. Пригодено е така, че спокойно да побира детска количка. Разходът на гориво на превозното средство е около 11 на сто.