Булавто отпразнува 25 години от основаването си

04/06/2018

Дружеството отбеляза своя първи четвърт век с великолепно и много стилно тържество. Официалното честване в хотел Интернационал в курорта Златни пясъци събра гръбнака на екипа на Булавто, партньори в бизнеса, вкл. високопоставени представители на мениджмънта на Ford Trucks и Iveco, множество клиенти и верни приятели.

Петър Лефтеров, основател и управител на Булавто, който 25 години води напред бизнеса и екипа на Булавто, приветства присъстващите. Самият той мотор на непрекъснато развитие, е известен с високия си дух и способността си да намира новаторски решения в трудни моменти, с добрата си информираност и фин усет за развитието на събитията. През годините г-н Лефтеров съумя да изгради ръководен екип от можещи и мотивирани хора. За отличното настроение на домакина несъмнено допринася и фактът, че постепенно и синовете му навлизат в работата. „Доброто партньорство е в основата на всеки бизнес“, подчерта домакинът, известен с умението си да печели приятели и да създава силни партньорства.

bulavto-25y1

За доброто настроение на всички се погрижиха големият български музикант Теодоси Спасов и неговия квинтет, а по-късно хора на различна възраст не устояха на латинотанците. Вечерта завърши с пищна заря на плажа.

bulavto-25y2

На следващия ден доброто настроение се пренесе и на борда на „Фантазия“ във водите на варненския залив.

Булавто, с чието име е свързана историята в България на автомобили Renault, Iveco, Karsan, Ford Trucks, последователно разширява и развива бизнеса: гуми, масла и резервни части, сервизна дейност и продажба на резервни части, дилърства за товарни автомобили, автобуси и леки автомобили, управление на транспортна фирма, в която превозните средства работят на 3 смени 365 дни. 430 са служителите на Булавто.

Renault е първият партньор, доверил се на Булавто и с него е създадено първото представителство на марката извън София. Партньорство продължава успешно и представителството е Дилър на годината на марката за 2017 година. През 2001 година дружеството, набрало опит и увереност, навлиза в сектора на тежкотоварните автомобили, встъпвайки в партньорство с Iveco, което продължава успешно вече 17 години, в добри и в трудни времена. Партньорството с Karsan възниква в отговор на стремежа на Булавто да бъде все по-близо до клиентите от всички сегменти и продължава с отлични взаимоотношения. С натрупването на още опит и увереност дружеството става и вносител – екипът на Ford Otosan гласува на Булавто доверието да развива на българския пазар марката Ford Trucks.

Източник: https://www.kamioni.bg/bg/menu/10/post/21587/Bulavto-otpraznuva-25-godini-ot-osnovavaneto-si