БУЛАВТО БЪЛГАРИЯ АД разполага с мрежа от оторизирани серизи в България, разположени на цялата територия на страната – Варна, Бургас, София, Шумен, Търговище и Стара Загора.

Дейности на сервиза:
БУЛАВТО БЪЛГАРИЯ АД предлага следпродажбен сервиз на цялата гама превозни средства от предлаганите марки, което включва гаранционен и извънгаранционен сервиз, продажба и доставка на оригинални резервни части, диагностика с високотехнологична диагностична апаратура, тенекеджийски и бояджийски ремонти, стенд за регулиране на ходова част, годишни технически прегледи.

В сервизните центрове на БУЛАВТО БЪЛГАРИЯ АД се извършва и монтаж на специализирани надстройки и хидравлични системи. БУЛАВТО БЪЛГАРИЯ АД е официален вносител на продукцията на една от водещите Европейски компании за производство на хидравлични цилиндри BINOTTO.

В сервизните бази на БУЛАВТО БЪЛГАРИЯ АД се монтират самосвални надстройки, бордови надстройки, надстройки тип фургон, падащи бордове, кранови устройства, хидравлични системи на влекачи за работа със самосвални полуремаркета.
Една от основните дейности е оборудване на пътнически автобуси като се предлагат няколко нива на оборудване, като най-луксозният вариант е с ергономични седалки (кожа и текстил), озвучаване и регулиране на климатичната система над всяка седалка, DVD плеър, LCD панел.

Всички ремонти се извършват по предписанията и според инструкциите на производителя. Новозакупените превозни средства се обслужват по програма, предоставена от производителя, съобразно начина на експлоатация и пробега. Всички сервизни центрове са оторизирани да извършват гаранционни ремонти.

Стендът за регулиране геометрия на ходова част е от последно поколение и обхваща всички типове превозни средства.

Пунктът за годишни технически прегледи е лицензиран за всички видове превозни средства и е оборудван по всички изисквания и нормативи на ДАИ.

Всички сервизни центрове на БУЛАВТО БЪЛГАРИЯ АД са оборудвани с висококачествена апаратура и инструменти.

Сервизни специалисти:
В сервизните центрове на БУЛАВТО БЪЛГАРИЯ АД работи квалифициран и обучен екип от механици и диагностици. Всички служители от сервизната мрежа преминават курсове на обучение организирани от IVECO в България и в Продукт Академията на IVECO в Италия.

БУЛАВТО БЪЛГАРИЯ АД разполага с цялата сервизна информация и ръководства за ремонт за гамата на предлаганите марки, която се актуализира всеки месец. Всеки сервизен център на IVECO разполага с последно поколение високотехнологична диагностична апаратура с безжична връзка с камиона. Предлга се услугата Телесървиз, което е диагностика или програмиране в реално време от IVECO чрез интернет връзка.

Специализирани сервизни услуги:
Във всеки сервизен център на БУЛАВТО БЪЛГАРИЯ АД клиентите могат да получат компетентна консултация и указания за експлоатация и поддръжка на превозното средство.
Услугата Assistance Non-Stop предлага сервизно обслужване 24 часа за всички клиенти на IVECO на територията на цяла Европа.

БУЛАВТО БЪЛГАРИЯ АД разполага с оборудвани мобилни сервизи, които могат да се отзоват на място при подаден сигнал за аварирал камион IVECO.

Услугата Windelivery означава бърза доставка на резервна част, която не е налична в склада на IVECO, като съответната част се изтегля от поточната линия и се изпраща с DHL на съответния оторизиран сервиз, който е направил поръчката.

Сервиз на тежкокатастрофирали камиони, автобуси и ремаркета (виж повече)
Ремонтът на тежкокатастрофирали камиони и ремаркета се извършва много бързо и качествено, като базата разполага със стенд на шведската фирма JOSAM, както и индукционни нагреватели за изправяне на стоманени и алуминиеви шасита и надстройки. Извършва се и корекция и настройка на осите на камиони, автобуси и полуремаркета. Базата е оборудвана също така и с камера с дължина 16 м за боядисване и сушене на цели камиони, автобуси и полуремаркета.