IVECO НА ИЗЛОЖЕНИЕТО В ХАНОВЕР

22/09/2018
IVECO пише история на изложението IAA 2018 със своята “зона за ниски емисии” – 100% свободен от дизел щанд, показващ пълна гама от автомобили, използващи алтернативна енергия: електроенергия, компресиран природен газ (CNG) и втечнен природен газ (LNG)

Компанията показва пълната си гама автомобили, задвижвани с алтернативна енергия, на своя 100% свободен от дизел щанд, създавайки зона за ниски емисии на изложението.

Щандът на IVECO на IAA 2018 показва решенията на компанията за устойчив транспорт с енергиен микс, който посреща изискванията на различните транспортни задачи. Компанията счита, че електрическото задвижване ще играе важна роля особено в транспорта на важни товари, като например превоза на хора – особено при нискоскоростния транспорт с ниска енергоемкост в градските центрове. Другият ключов енергиен източник е природният газ, който осигурява практично решение за устойчив транспорт на хора и стоки. IVECO използва своя щанд и семинарите, за да изтъкне голямото екологично предимство на природния газ, което може драстично да намали най-замърсяващите емисии: 90% за NO2, 99% за прахови частици, 10% за CO2 с природен газ, като процентът нараства до 95% с биометан “от добива до използването”.


IVECO използва присъствието си на изложението, за да насърчава използването на устойчиви технологии.

За транспорта в градския център, щандът представя електрическите решения на марката: минибусът Daily Electric с нулеви емисии, част от устойчивата гама Daily Blue Blue, спечелил наградата “Международен ван на годината” за 2018 г., който предлага идеалното решение за транспорт в типичните условия на идеалния център, налагащи постоянно спиране и тръгване; изцяло електрическият градски автобус Heuliez Bus GX ELEC, оборудван с най-съвременни батерии; и новото поколение на автобуса IVECO BUS Crealis In-Motion-Charging, който комбинира захранване от електрическа контактна мрежа с вградени батерии и зареждане в движение и който спечели наградата “Устойчив автобус на годината” за 2019 в категорията “Градски автобуси” и наградата за иновации в категорията “Зелено движение, енергия и околна среда” на изложението European 2018 Mobility в Париж.

За крайградския обществен транспорт щандът предлага CNG решение с автобуса IVECO BUS Crossway Low Entry Natural Power, носител на наградата “Устойчив автобус на годината” за 2018, който се отличава резервоари, вградени в покривното пространство, и с автономен пробег до 600 км.

За градски и крайградски товарни превози IVECO предлага различни модификации на Daily Natural Power, който е част от семейството Daily Blue Power – четири от които с уникалната в този клас трансмисия Hi-Matic. Daily Hi-Matic Natural Power е първият лекотоварен автомобил в сектора, оборудван с 3,0-литров CNG двигател с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

За градски и регионални транспортни задачи, CNG е технология, която удовлетворява комбинираните нужди от ефективен транспорт на по-големи разстояния и доставки в градските центрове. IVECO представя два също модела Eurocargo, ориентирани към комунални приложения, и двата с използване на CNG гориво, които вече отговарят на стандартите за емисии EURO VI, Стъпка D една година предварително.

IVECO също така си партнира с Carrier Transicold за създаването на уникален за сектора модел: чисто новия 26-тонен Stralis NP с 400 к.с. с твърдо шаси, оборудван с каросерия Frappa и с технологията Carrier Supra® CNG. Това свръхсъвременно решение предлага 100% природен газ, 0% дизелово гориво и 100% опростеност с хладилна каросерия. За разлика от стандартните камиони за транспортиране на охладени товари, които използват два дизелови двигателя – един за задвижване на автомобила и друг за задвижване на компресора на хладилната каросерия, който е далеч по-малко регулиран – този Stralis NP използва само компресиран природен газ (CNG).

За превозите на дълги разстояния решението на IVECO е технологията, използваща LNG. В този сектор марката е лидер с NP Stralis – първия камион на природен газ, специално проектиран за превози на дълги разстояния, и по-специално със Stralis NP 460, който през декември миналата година бе избран за “Камион на годината с ниски въглеродни емисии” във Великобритания. IVECO представя тази гама с модели със съчленени и твърди шасита, включително AD и ниски влекачи.

И отново в този сектор IVECO представя друг първи по рода си модел, рожба на едно важно партньорство: уникалния Stralis X-Way Natural Power с 400 к.с., оборудван с електрически бетоновоз CIFA, използващ 0% дизел и 0% масло.

 

Източник:
IVECO Press Office – регион EMEA
www.ivecopress.com